VLOČKY

Január 2024 začal netradičným počasím. Pohľad z okna pripomína skôr Apríl, neutíchajúci dážď, teploty nad nulou. Deti snívajú o snehu, ktorý nie a nie napadať. 

Napadlo mi "privolať" sneh šitím vločiek. Spojiť krásne s užitočným a šiť vločku z odrezkov látok, akýchkoľvek farieb. Zúžitkovať odrezky a potešiť svoje oči krásnym výrobkom.

Aby zima bola zimou, potrebujeme ušiť vločiek viac. Kto mi pomôže? 

Fotopostup: 

Šablónku vytlačíme na formát A4, vyrežeme a miznúcim perom prenesieme na látku.
Klik na obrázok šablónky a v novom okne sa otvorí pdf. pre tlač.


 Na zvyšky látok nažehlíme pavučinku a vystrihujeme jednotlivé tvary. Zatiaľ ich iba ukladáme na podkladovú látku do predkresleného vzoru vločky.

 

Keď máme všetky tvary na svojom mieste, začneme nažehľovať. Vždy postupujeme od okraja ku stredu, aby sme teplom neodstránili predkreslený vzor.

Vločku obšijeme na šijacom stroji tak, aby sme ju prichytili o podkladovú látku. Keďže jednotlivé dieliky sú tenšie, použijeme záhradkový steh. 

Pokračovať budeme quiltovaním.
Vytvoríme sendvič = vrchná látka s našitou vločkou + vatelín + spodná látka. 

Quiltovacích vzorov je neúrekom, každý si môže vybrať ten, ktorý mu najviac vyhovuje.  Quitlovať vždy začíname od stredu a postupne sa presúvame ku okrajom. 

Plochu okolo vločky máme vyplnenú quiltom. Použila som meander a do pozadia som pridala ešte zopár vločiek a guličiek, aby som naznačila sneženie. Snáď sa nám ho podarí spoločne privolať :) 

......................................................

Aby jednej Vločke nebolo smutno, prikladám šablónky na ďalšie 😍
Klik na obrázok šablónky a v novom okne sa otvorí pdf. pre tlač.


Komentáre