ÁLA JANSKÁ

Z GALÉRIE NAŠICH ZÁKAZNÍKOV: AUTOR: Ála Janská
Použitý materiál z našej stránky www.gitart-hm.com
PRODUKT: Mandala-Batika

V súčasnosti sa často stretávame s mandalami a akýmsi spôsobom nás priťahujú.
V skratke si vysvetlíme pojem mandala. Je to harmonické spojenie kruhu a štvorca. Kruh je symbolom neba a nekonečna. Štvorec predstavuje človeka a zem. Oba tieto rozdielne svety spája centrálny bod, ktorý je ich začiatkom aj koncom zároveň.

A práve tá harmónia v nás vyvoláva rôzne pocity. Má veľký vplyv na našu psychiku. 
Mandalám sa venuje veľmi podrobne Ľubomír Slejzák vo svojom článku, ktorý si môžete prečítať kliknutím na názov - Čo je mandala?

Rada vytváram mandaly, ale skôr ich vnímam ako spleť čiar, či farebných plôch. Tá istá mandala na inom farebnom podklade pôsobí inak. 

Moje mandaly zaujali aj Alenku, ktorá z nich vyčarila krásne výrobky. Ruksačik a taška cez plece sú krásne skombinované s doplnkovou látkou. Vyhrala sa s detailami pomocou quiltovania a tak vložila do mandaly aj čosi z vlastných pocitov, zo svojho vnútra.
Mandaly pôsobia nádherne aj na vankúšikoch, kde Alenka opäť krásne farebne doladila lem k centrálnemu motívu.
Čo ma najviac ohúrilo? Keď mi Alenka poslala fotku väčšieho projektu - deky alebo prehozu na posteľ. Vyžaruje ohromné teplo, nielen použitím teplých odtieňov mandál, ale z fotografie sála úžasná atmosféra rodinného kruhu (a opäť sme pri význame mandál - kruh, rodinný kruh - vo štvorci, teda v miestnosti).
PRODUKT: Perníčky
Panely Perníčky sú ďalším produktom, ktorý zaujal Alenku. Pôvodne boli iba v hnedom odtieni a na želanie sme jej vytvorili aj modré. Ušila z nich krásnu sériu do kuchyne, chňapky a podkafíčka.
Už teraz sa teším na ďalšie výrobky 💓




Komentáre